V (2009) – Prezentare generala

v2009

TITLU: V (2009)
Sezoane: 1
Producatori: Kenneth Johnson
Genul: Scifi, Drama

 

Plot

 

E liniste si pace pe Pamant. Pana intr-o zi cand, 29 de nave mama extraterestre stationeaza concomitent deasupra celor mai mari aglomerari urbane. Sunt umanoizi, arata ca noi, declara intentii bune si lumea ii primeste cu bratele deschise. Nu va trece mult timp insa pana ce oamenii vor descoperi gandurile ascunse ale vizitatorilor. Din pacate, acestia par bine infiltrati in societate si hotarati in planul lor.

 

Vizitatorii

 

Din pacate nu se cunoaste nimic despre istoricul vizitatorilor inainte de sosirea lor pe Pamant. Cu toate acestea, in primul interviu pe care i-l acorda lui Chad Decker, Anna, conducatoarea flotei extraterestre vorbeste despre planeta ei de bastina ca si una asemanatoare cu Terra, cu orase, oceane, natura, clima… etc. Mai tarziu aflam ca vizitatorii au trimis deja pe Pamant agenti secreti cu decade in urma, sarcina acestora fiind cea de a aduna informatii si de a se infiltra in structurile de conducere. Un astfel de agent este si Dale Maddox, agent FBI si partener al Ericai Evans Evans, dar si Ryan Nichols, rebelul care a trecut de partea umanitatii tradandu-si rasa si idealurile acesteia.

 

 

Intr-o dimineata devreme, vizitatorii sosesc pe Pamant si nu o fac deloc in liniste, imensele lor nave mama cauzand mici cutremure in zonele vizitate. Prima reactie a pamantenilor a fost sa trimita aviatia militara dar, sistemele electrice ale fighterelor americane au cedat in preajma navelor. In scurt timp insa, liderul vizitatorilor, Anna, se prezinta, isi cere scuze pentru pagubele provocate si isi afirma bunele intentii. Potrivit declaratiilor acesteia, rasa ei are nevoie de un mineral special, care se gaseste pe Pamant, in schimbul caruia extraterestrii sunt dispusi sa impartaseasca din cunostiintele lor tehnice si oamenilor. Odata schimbul facut, ea promite ca va parasi planeta in liniste drept urmare, isi manifesta interesul pentru o discutie cu marii lideri ai lumii.

 

Personajele din V (2009)

 

V (2009) - Erica EvansErica Evans – Agent FBI, divizia contra terorism
Erica, unul dintre personajele principale ale seriei este un agent FBI, implicat in combaterea terorismului. Inca de la inceput ea este suspicioasa in ceea ce priveste sosirea vizitatorilor si incearca pe cat poate, sa-si tina fiul departe de influenta acestora. Lucrurile se complica dupa ce descopera ca partenerul sau Dale Maddox era de fapt un agent extraterestru infiltrat ba chiar descopera adevarata fata a acestuia, sub pielea sintetica care il facea sa arate ca un om. Impreuna cu un nou prieten, parintele Jack Landry, ea va incepe o investigatie, incercand sa descopere intentiile ascunse ale vizitatorilor dar si metode concrete de a le contracara, dezvalui publicului naiv si, in ultima instanta, de a-si salva rasa, pusa in pericol de invazia extraterestra.

 

V (2009) - Jack LandryJack Landry – preot catolic
Si el sceptic in ceea ce-i priveste pe vizitatori, parintele Landry devine unul dintre aliatii de incredere ai Ericai, in lupta contra acestora.
Cu credinta zdruncinata in urma aparitiei extraterestre dar convins de natura lor malefica dupa ce primeste dovezile de la un barbat ranit mortal care-i calca pragul bisericii, el se prezinta imediat la o intalnire a rezistentei, unde o va intalni si pe Erica dar si pe alti sceptici. Intalnirea se termina prost dar, oferindu-le o ultima si concreta dovada a intentiilor vizitatorilor: ei nu au venit in excursie si nu se vor da in laturi de la nimic pentru a-si atinge scopurile.

 

V (2009) - AnnaAnna – liderul vizitatorilor
Anna, cu figura ei inocenta si gratioasa, este liderul, imaginea si vocea politica a vizitatorilor, prima care contacteaza Pamantul si prima care ii asigura pe oameni de cele mai bune intentii. Mintea ei politica iese la iveala prin proiectele initiate aparent pentru a sari in ajutorul umanitatii, cererea pentru pasapoarte americane si, prezenta ei in interviuri masluite la una dintre cele mai mari televiziuni americane, cu acoperire nationala. Manipulativa si fara scrupule, caracterul ei ascuns iese la iveala inca de la inceput, producatorii serialului facand din acest caracter primul indiciu al unui adevar macabru.

 

V (2009) - Ryan NicholsRyan Nichols – vizitator rebel
Ryan reprezinta primul indiciu pozitiv, prima urma de speranta a umanitatii pe care producatorii seriei au inclus-o in scenariu. Trimis cu decade in urma pe Pamant ca si agent infiltrat, el trece de partea umanitatii ba chiar, se va indragosti de o femeie umana, cu care planuieste sa se casatoreasca.
Cu toate ca isi doreste o viata normala pe Pamant, el se alatura rezistentei ezitand insa sa-si dezvaluie adevarata fata, ascunsa in spatele pielii sintetice. Hotaraste sa-si paraseasca insa iubita, pentru a o proteja, implicarea lui in rezistenta si prezenta pe pamant a vizitatorilor punandu-i viata in pericol.

 

 

 

 

Distributia V (2009):

Elizabeth Mitchell … Erica Evans
Morris Chestnut … Ryan Nichols
Joel Gretsch … Father Jack Landry
Logan Huffman … Tyler Evans
Lourdes Benedicto … Valerie Stevens
Laura Vandervoort … Lisa
Morena Baccarin … Anna
Scott Wolf … Chad Decker
Christopher Shyer … Marcus
David Richmond-Peck … Georgie Sutton
Alan Tudyk … Dale Maddox
Scott Hylands … Father Travis

 

Site Oficial ABC V (2009) LINK
V (2009) (TV) pe IMDB.com LINK
V (2009) (TV) pe Wikipedia LiNK2

 

Sursa imaginilor: Wikia.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *