Underworld: Rise of the Lycans

Genul: Actiune, Fantastic, Horror
Regia: Patrick Tatopoulos
Scenariul: Danny McBride
Data lansarii: 23 ianuarie 2009 (USA)

Cel de-al treilea titlu din serie, Underworld: Rise of the Lycans este de fapt un prequel a carui poveste urmareste originile conflictului dintre vampiri si sclavii lor licantropii. In acele vremuri tulburi ale Evului Mediu, tanarul Licantrop Lucian se va distinge ca un mare erou, ce isi va conduce confratii intr-o rebeliune sangeroasa impotriva regelui vampir Viktor. Principalul sau aliat va fi chiar iubita acestuia Sonja.

UPDATE:

Desi se spune ca sequelurile/prequelurile nu prea mai au sanse de izbanda fiind condamnate la anonimat, Rise of the Lycans se ridica la nivelul precedentelor doua filme din seria Underworld ba chiar, reuseste sa atraga chiar daca nu face uz de clisee stupide hollywoodiene. I mean, Rhona Mitra nu este vampirita focoasa clasica iar iubitul ei Lucian (Michael Sheen) este destul de autentic in rolul sau de barbat medieval, la fel de aratos precum trebuia sa si fie un semi animal de pe vremea lui Stefan cel Mare, nespalat si fara iPhone in buzunar.

Ca sa revin la subiect, Sonja este fiica boss-ului vampirilor, cei care i-au inrobir pe Lycani si ii folosesc ca si scalvi atat pentru aparare cat si pentru muncile mai de jos. Lucian, un Lycan mai deosebit, este protejatul sefului si, pe ascuns iubitul Sonjei. Impreuna acestia pun de un copil, o minune a naturii si liantul de care aveau nevoie pentru a uni cele doua rase si a opri razboiul. Foarte complicat insa, pentru ca va cam dati si voi seama ce inseamna acel plod pentru vampiri, rasa dominanta, adica un pui de untermensch respectiv cat de bine privita va fi Sonja pentru ca si-a pus pielea la bataie pentru un proscris, mai ales dupa ce-l lasa sa evadeze. Lucrurile se agraveaza cand bossul afla toata tarasenia iar Lucian, in loc sa fuga singur, isi ia si semenii cu el. Povestea se sfarseste tragic pe jumatate dar merita urmarita.

Distributia:

Kevin Grevioux – Raze
Steven Mackintosh – Andreas Tanis
Rhona Mitra – Sonja
Bill Nighy – Viktor
Tania Nolan – Luka
Craig Parker – Sabas
Michael Sheen – Lucian
Jared Turner – Xristo

[rating:75/100]

Trailer:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *