Top 8 Filme de vazut de Valentines Day

Romeo and Juliet (1968)

de Franco Zeffirelli, cu Leonard Whiting, Olivia Hussey si Michael York

Povestea lui Shakespeare poate insemna si altceva decat incercarea mai mult sau mai putin reusita de Baz Luhrmann in 1996 care il are protagonist pe Leo DiCaprio. O poveste romantica clasica, transpusa pe marele ecran de catre Franco Zeffirelli, unul dintre cei mai mari regizori ai cinematografiei mondiale, care poarta in carca 2 oscaruri si nu degeaba.
Doua familii din Verona, Montague si Capulet se razboiesc de ani si ani. In acest context, iubirea dintre Romeo Montagne si Julieta Capulet este de-a dreptul imposibila. Sfarsitul este evident tragic.

Gone with the Wind (1939)

de Victor Feming, cu Clark Gable, Vivien Leigh

Povestea vietii unei femei ce traieste una dintre cele mai tulburatoare etape ale istoriei americane. Totul incepe cu inocenta tineretii pe o plantatie de tip feudal, continuand cu perioada razboiului, 3 povesti de dragoste incheiate cu 3 casnicii. O viata in care eroina noastra a pasit cu dreptul, in cel mai mare lux si sfarseste in cea mai mare mizerie si saracie, un drum care o va purta prin toate etapele transformarii dintr-un copil inocent intr-o femeie experimentata care intelege viata in cele mai mici amanunte.

Frankie and Johnny (1991)

de Garry Marshall, cu Al Pacino, Michelle Pfeiffer, Hector Elizondo

Johnny este un fost puscarias, proaspat eliberat de la mititica, care se angajeaza intr-un restaurant unde o intalneste pe Frankie, o tipa singuratica de care se cam indragosteste. Convins ca povestea lor de dragoste are mari sanse de reusita, Johnny incearca si face tot posibilul pentru a o convinge pe Frankie ca el este alesul inimii ei, o treaba extrem de grea, femeia fiind prinsa intr-o monotonie aparent fara de scapare, este sceptica si insingurata si numai de povesti de dragoste nu-i arde.

Don Juan DeMarco (1994)

de Jeremy Leven, cu Marlon Brando, Johnny Depp, Faye Dunaway

Psihiatrul Jack Mickler incearca sa patrunda in mintea unui tanar de 21 de ani costumat ca Zorro, ce pretinde sa fie chiar Don Juan. Acesta este retinut pentru 10 zile intr-o institutie de boli mentale unde Mickler, incearca sa-l evalueze psihic prin metode clasice, fara medicatie. “Don Juan” isi spune astfel povestea vietii – nasterea in Mexic, moartea tatalui, un an in harem, gasirea adevaratei iubiri pe o indepartata insula. Ascultandu-l pe tanar, Mickler reuseste sa-si reanime propria sa relatie maritala dar, pe masura ce zilele se scurg asupra sa creste presiunea in a-l inregimenta in spital indefinit pe Don Juan. Ultima incercare profesionala a doctorului devine astfel cea de a descoperi ce e real si ce nu in fanteziile amoroase ale pacientului.

Casablanca (1942)

de Michael Curtiz, cu Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid

Suntem in Casablanca, in timpul celui de-al doilea razboi mondial unde Rick Blaine, un american exilat in Africa, administreaza unul dintre cele mai de succes localuri din oras. Cand maiorul nazist Strasser ajunge si el in Casablanca, capitanul sociopat de politie Renault incearca sa faca tot ce poate pentru a-i fi pe plac. Aici intra si retinerea/arestarea liderului dizidentei cehe antinaziste, Victor Laszlo. Spre surprinderea lui Rick, Lazslo vine insotit de Ilsa, marea lui iubire. Desi la inceput Baline o condamna pe femeie pentru a-l fi parasit, dupa ce afla ca motivele iubitei erau intemeiate, incearca sa reaprinda flacara iubirii. Si planul lui, cel putin la inceput, pare usor de indeplinit: cei doi hotarasc sa fuga impreuna, folosindu-se de 2 bilete de libera trecere obtinute in prealabil de Rick. Dar cum spuneam, planul pare doar usor de indeplinit…

Before Sunrise (1995)

de Richard Linklater, cu Ethan Hawke, Julie Delpy

Un turist american, Jesse si o tanara studenta franceza Celine, se intalnesc din intamplare in trenul Budapesta-Viena. Convinsa de Jesse, Celine accepta sa-l insoteasca in Viena pentru o singura zi, urmand ca in urmatoarea dimineata, fiecare sa-si continue drumul. O simpla calatorie se transforma astfel intr-o aventura romantica, cei doi protagonisti descoperindu-si o latura pe care nu stiau ca o au si hotarasc sa se reintalneasca din nou, dupa exact un an, in acelasi oras.

The Lake House (2006)

de Alejandro Agresti, cu Keanu Reeves, Sandra Bullock, Christopher Plummer

Incercand sa aduca schimbarea in viata sa, o doctorita paraseste agitatia orasului, instalandu-se intr-o confortabila locuinta pe marginea unui lac. In scurt timp viata i se schimba brusc, incepand un lung sir de corespondente care se transforma repede intr-o poveste de iubire cu un arhitect frustrat, fostul proprietar al locuintei. Cum nimic nu este simplu in viata si dragoste, cei doi se confrunta cu un mister pe care trebuie sa-l rezolve pentru a putea continua, inainte de a fi prea tarziu. Cum evolueaza povestea lor dar mai ales cum vor reusi ei sa treaca peste toate obstacolele veti descoperi doar urmarind acest film, unul dintre cele mai bune ale lui Reeves din ultima decada.

What Women Want (2000)

de Nancy Meyers, cu Mel Gibson, Helen Hunt, Marisa Tomei

Nick Marshall, este un tip aratos care lucreaza in industria publicitara si isi inchipuie ca le stie pe toate. Mai misogin din fire, el isi inchipuie ca fiecare femeie trebuie sa-i multumeasca Domnului pentru a le fi lasat onoarea de a-l avea printre ele…
Totul pana intr-o zi cand, un acident stupid se incheie tragic pentru Nick, acesta dobandind capacitatea de a auzi gandurile femeilor. Natura sa iese imediat la iveala, folosindu-se de acest “dar” pentru a pune la cale un plan marsav de a-si compromite sefa si de a-i lua locul in ierarhia companiei la care lucreaza. Din pacate insa, el se indragosteste de ea si datele problemei se schimba.

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *