The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

imaginariumofdoctorGenul: Aventura, Fantastic, Mister
Regia: Terry Gilliam
Scenariul: Terry Gilliam, Charles McKeown
Data lansarii: septembrie 2009 (USA)
Titlu alternativ: (nu are)
Ledger, Depp, Farrell, Law sau Plummer sunt doar cateva din numele care apar in aceasta pelicula care se anunta deja ca fiind una deosebita, cu toate ca, din cate se pare distribuitorii americani au uitat de ea sau nu vor sa o distribuie din motive economice. Se stie, publicul american nu gusta filme si roluri de creatie, cu atat mai putin filme precum Brazil, o alta pelicula de succes realizata de acelasi Terry Gilliam.

O ocazie pentru fanii lui Ledger de a-l vedea intr-un ultim rol, un rol pe care nici macar nu a apucat sa-l joace pana la capat, fiind inlocuit pe rand de Depp, Law, si Farrell in ultima parte a filmului. O poveste fantastica care are in centrul ei un magician care propune spectatorilor un numar de magie inedit prin intermediul caruia acestia au posibilitatea de a calatori oriunde ii poarta imaginatia. Asa au reusit producatorii sa umple golul lasat de moartea lui Heath care, calatorind sub diferite infatisari, putea fi cu usurinta inlocuit de ceilalti actori pe care ii aveau la dispozitie.

 

Curiozitati

 

Depp, Law si Plummer si-au donat salariile primite pentru acest film fetitzei lui Ledger, pentru a-i asigura acesteia situatia financiara dupa decesul neasteptat al tatalui sau

Desi filmarile erau aproape finalizate la data decesului lui Heath, evenimentul a paralizat complet productia filmului a carei data de lansare a fost amanata deja cu aproape un an. Timp de cateva luni munca a fost oprita complet, filmarile reincepand doar dupa ce ceilalti actori s-au pus de acord sa joace fiecare pe rand scenele ramase nefilmate din rolul lui.

Dupa cum am amintit si mai sus, filmul are toate sansele sa nu fie distribuit in SUA. In ceea ce priveste Europa, Imaginarium va rula incepand din septemrie 2009, luna in care va debuta pe marile ecrane din Olanda.

Distributia:

Johnny Depp … Tony
Heath Ledger … Tony
Colin Farrell … Tony
Jude Law … Tony
Christopher Plummer … Dr. Parnassus
Andrew Garfield … Anton
Tom Waits … Mr. Nick

Trailer:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *