Slumdog Millionaire (2008)

slumdog_mGenul: Drama, Crima, Romantic
Regia: Danny Boyle, Loveleen Tandan
Scenariul: Simon Beaufoy, Vikas Swarup (romanul)
Data lansarii: 13 martie 2009 (Romania)
Titlu alternativ: Vagabondul milionar

Hop, mancatz’ash guritza ta de fraer ca tz’am sparlit 8 bibeloori!

Un film despre mahalale, despre mizerie, hotie, crima si dragoste. Un film care le da idei noi jegosilor de la noi, noi modalitati de a cersi, fura, insela, ucide si de a iesi cu capul sus din groapa de rahat. Un film care a sparlit 8 statuete Oscar si care si-a batut joc de mandria Academiei de film Americane care peste noapte s-a manelizat total si iremediabil. Un film care ne arata ca Visul American s-a nascut la usa cortului, mananca seminte si fura artistic.

2 puradei orfani traiesc in mahalaua din Mumbay, capitala Indiei. Pentru a supravietui se folosesc de instinctele lor de cersetori, hoti si inselatori. Cel mai mic, Jamal, se indragosteste de o fufa la fel de orfana ca el care insa are scris in destin jobul cel mai vechi din lume. O va pierde si regasi de cateva ori inainte de a participa la Vrei sa fi Milionar, jocul care i-ar putea schimba viata. Ca intr-o veritabila poveste bollywoodiana de succes, toate intrebarile care i se pun in cadrul jocului sunt corespondente in istoricul sau, stie raspunsurile corecte si ajunge milionar. Colac peste pupaza, ramane si cu Laptica sau cum o fi chemand pe piranda de care era indragostit, sparleste 8 oscaruri si traieste fericit pana la fundul sacului.

Mai multe n-am ce spune despre acest film. Poate, daca nu ne-ar fi insultat cu premiile castigate, m-as fi uitat la el intr-o seara ploioasa de toamna daca era singura proiectie la cinema-ul din oras. Poate ca bunica transpira la el, intr-o seara in care telenovela.tv nu functioneaza din cauza conditiilor meteo, poate ca matusa Tamara daca mai traia, credea si ea in basmele de milioane ale lui Jamal et Co.
Eu spun doar atat: Pasol na turbinca Vidma!

Distributia:

Dev Patel … Jamal K. Malik
Anil Kapoor … Prem Kumar
Saurabh Shukla … Sergent Srinivas
Rajendranath Zutshi … Director
Jeneva Talwar … Vision Mixer
Freida Pinto … Latika

[rating:45/100]

Trailer:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *