Shrek the Third (2007)

shrek3Genul: Animatie, Aventura, Comedie, Familie
Regia: Chris Miller, Raman Hui
Scenariul: William Steig (cartea), Andrew Adamson
Data lansarii: 18 mai 2007 (SUA)
Titlu alternativ: Shrek al treilea

Broscoiul da ortu’ popii asa ca tronul din Regatul de Foarte Departe ramane in ghearele lui Shrek. Stati linistiti, povestea e intoarsa de tot pe dos pentru ca inainte de a trai fericit pana la adanci batraneti, Shrek va avea de luptat impotriva hoardelor de discriminati ai povestilor care cu Fat Frumos in frunte pun stapanire pe strazile cetatii. Cum capcaunul n-are de gand sa plateasca taxa de protectie, partea de action este asigurata.

Inainte de asta insa, Shrek se cam sperie de noua sa insarcinare, cea de a conduce un regat si incearca sa fuga de raspundere pornind in cautarea unui alt mostenitor. Calatoria sa ne poarta pana in Camelot, unde vom face cunostiinta cu tantalaul Arthur, varianta la fel de blonda dar mult imbunatatita a lui Fat Frumos. Impreuna ei se intorc in Regatul de foarte Departe doar pentru a asista la preluarea puterii de catre banda mafiota a lui Charming. Si pentru ca aceasta poveste nu se poate incheia cu triumful printului, Shrek va incerca sa salveze ziua alaturi de prietenii sai dragi, magarul si motanul incaltat.

Desi nu la fel de bun precum precedentele doua, Shrek partea a treia e si el special din anumite puncte de vedere. Va veti reintalni aici cu personajele consacrate in partea 1 si 2 dar si cu gasca nebuna a lui Fat Frumos care aduna la un loc o colectie de personaje negative care au facut istorie in povestile occidentale ale ultimelor veacuri. Un film care trebuie vazut alaturi de familie minus copiii minori carora ar fi cazul sa le explicati cateva chestii inainte de a-i pune in fata ecranului.

Distributia:

Mike Myers – Shrek (voce)
Eddie Murphy – Magarul (voce)
Cameron Diaz – Printesa Fiona (voce)
Julie Andrews – Regina (voce)
Antonio Banderas – Motanul Incaltat (voce)
Rupert Everett – Fat Frumos (voce)

[rating:85/100]

Trailer:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *