Sherlock Holmes (2009)

Genul: Actiune, Crima, Aventura, Mister
Regia: Guy Ritchie
Scenariul: Michael Robert Johnson
Data lansarii: 1 ianuarie 2010 (Romania)
Titlu alternativ: (NU)

Cine credea ca stie cine este si ce face domnul Holmes se inseala. Au avut grija de asta Downey si o gasca de producatori, care au gasit de cuviinta ca in Londra anilor 1800 este loc de o poveste de secol XXI. Si asa, nenea ala englez, carismatic, genial dar posac si rigid, s-a transformat intr-un supererou sarmant, nespalat si americanizat din cap pana-n picioare. Noroc cu decorurile londoneze de scol XIX, singurele care ne mai pot mainti de faptul ca actiunea nu se petrece in Metropolis.

Povestea e simpla: Un lord, pe numele sau Blackwood, ajutat de alt lord pe numele sau de alint si de tata
Coward (las) pun la cale un plan maret si intunecat de a subjuga lumea (paer cunoscuta ideea? Hmmm… numai 300 de mii de benzi desenate au tratat-o). Holmes este eroul pozitiv care, ajutat de un sidekick deconspira munstruosul plan, salveaza lumea, salveaza si femeia (da, apare si o femeie, ca in orice film cu supereroi), se salveaza pe sine si totul se termina asa cum era de asteptat. Un Sherlock care l-ar pune la zis si pe James Bond. In 2 secunde.

Concluzie: Nu mi l-as fi inchipuit niciodata pe Downey Jr. in rolul lui Holmes si credeti-ma, nu mi-l inchipui nici
acuma. Doyle se invarte si acuma in mormant si cred ca o va face o buna perioada de vreme, cel putin pana filmul de fata rasufla si intra in uitare. Daca sunteti macar 1% fani ai marelui scriitor britanic, va sfatuiesc sa treceti cu vederea acest film si sa nu aruncati bani pe geam. In schimb, daca va arde de glume, va plac povestile cu zane, v-ati nascut ieri si doar filme cu Batman si Superman ati vazut, multa bafta, Sherlock Holmes este o capodopera.

Distributia:

Robert Downey Jr. … Sherlock Holmes
Jude Law … Dr. John Watson
Rachel McAdams … Irene Adler
Mark Strong … Lord Blackwood
Eddie Marsan … Inspector Lestrade

[rating:50/100]

Trailer:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *