Watchmen (2009)

watchmen1Genul: Actiune, Fantastic, Scifi
Regia: Zack Snyder
Scenariul: David Hayter, Alex Tse
Data lansarii: 6 Martie 2009 (Romania)
Titlu alternativ: Cei care vegheaza

Actiunea din “Watchmen” (Cei care Vegehaza) se petrece intr-o America fantastica a anului 1985, intr-o lume in care Supereroii sunt parte a vietii de zi cu zi. Multi dintre ei au fost proscrisi, cativa au ramas activi si au legaturi cu guvernul. Curand insa lucrurile se schimba, apare un inamic nou care va incerca sa-i elimine unul cate unul, fara a tine seama de statusul activ sau nu al acestora.
Chiar daca imaginarul reprezinta mare parte din acest film, nostalgicii se vor reintalni cu cateva clisee de mult uitate de Hollywood. Evident, cel mai important dintre acestea, Uniunea Sovietica, marele balaur de la Est care ameninta societatea americana.

 

UPDATE: Review by Jeanne Dark

 

Watchmen este un film despre maturitatea eroilor nebunatici si stupid imbracati, care odinioara salvau orasul, terorizandu-l totodata cu stilul lor nonconformist. Dupa ce unul din ei e ucis, se trezesc inutili si ostracizati, intr-o lume amenintata de razboi. Arma americanilor e doctor Manhattan, un fizician devenit supraom in urma unui accident de laborator, care acum lucreaza pentru unul din fostii eroi. Absorbit intr-o lume cuantica, in cautarea si studiul unei modalitati de a combate un atac nuclear, ii va fi din ce in ce mai greu sa se raporteze la fiintele umane, la durerile si placerile lor, la viata lor, pe care e rugat fierbinte sa o salveze. Ei au ramas oameni, pe cand el a devenit stiinta. Eroii de benzi desenate, care si-au lepadat costumele, sunt in continuare urmariti de trecutul lor burlesc. Dincolo de ei, se pune problema amorala a unui pamant pur si pustiu, de pe care au disparut semnele dainurii oamenilor si mortii lor.

Distributia:

Malin Akerman – Laurie Jupiter / Silk Spectre II
Billy Crudup – Dr. Manhattan / Jon Osterman
Matthew Goode – Adrian Veidt / Ozymandias
Jackie Earle Haley – Walter Kovacs / Rorschach
Jeffrey Dean Morgan – Edward Blake / The Comedian
Patrick Wilson – Dan Dreiberg / Nite Owl

[rating:75/100]

Trailer:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *