Friday 13 (2009)

Genul: Horror
Regia: Marcus Nispel
Scenariul: Damian Shannon, Mark Swift
Data lansarii: 27 martie 2009 (Romania)

Obsesia americana pentru numarul 13 si seriile horror care nu se mai termina continua si in 2009 cu episodul 2989 din Friday 13. Fanii serialului Tanar si nelinistit au de ce se teme… rangul de cel mai liongeviv serial le-ar putea fi suflat de un… FILM. Cat de film, mai ramane de vazut. Singura veste buna pentru amatorii de seriale este aparitia lui Jared Padalecki (Dean din Gimore Girls). In rest, clasicul horror in care cele cateva personaje tinere si fara rabdare se aventureaza numai in cotloane intunecate, in padure ori pe proprietati abandonate.

 

UPDATE: Review

 

Ma asteptam de la acest film la un horror clasic in care timp de jumatate de ora ne sunt prezentate personajele, urmatoarea jumatate de ora umbrele ucigasului pe pereti si abia in ultimele 20 de minute ceva senzatii tari. Mare greseala. Aceasta versiune a seriei incepe cu un grup de tineri care campeaza undeva in padurile lui Jason. Banal nu? Ei bine, dupa 20 de minute tinerii sunt morti si alt grup le ia locul. Alaturi de ei, un tanar care isi cauta sora pierduta cu primul grup de petrecareti…
Trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam la un asemenea fir epic, la o asa de lunga pleiada de crime care mai de care mai sangeroase. Jason s-a intrecut cu siguranta pe sine in acest film pe care desi nu-l recomand nefiind un fan al genului il pastrez in amintire ca fiind primul horror care incepe cu inceputul, continua la fel cum a inceput si se termina atunci cand trebuie si cum trebuie.

 

Distributia:

Jared Padalecki – Clay
Danielle Panabaker – Jenna
Amanda Righetti – Whitney
Travis Van Winkle – Trent
Derek Mears – Jason Voorhees
Aaron Yoo – Chewie
Arlen Escarpeta – Lawrence
Julianna Guill – Bree
Willa Ford – Chelsea

[rating:60/100]

Trailer:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *