Pineapple Express (2008)

pineapple_expressGenul: Comedie, Crima
Regia: David Gordon Green
Scenariul: Seth Rogen, Evan Goldberg
Data lansarii: 10 octombrie 2008 (Romania)
Titlu alternativ: Pineapple Express: O afacere riscanta

O comedie savuroasa care ne spune povestea a doi prieteni la catarama, Dale si dealerul sau de “iarba” Saul, doi tineri puturosi care se trezesc fara voie tarati intr-un conflict dintre doua bande mafiote rivale dupa ce dale asista la o crima. Cum politia e implicata si ea in traficul de droguri si in crima organizata, cei doi nu au alta solutie decat sa isi faca singuri dreptate.

Personajele:

Eroul principal al povestii, Dale este un tanar care se complace in lenea sa primara si in consumul de marijuana, are o prietena care inca se mai gandeste la examenul de Bacalaureat si nu-l macina nicio grija. Cu ce se ocupa el? Este angajat al unei firme de avocati si imparte citatii la rau-platnici, o meserie care ii aduce numai injuraturi dar care ii asigura existenta sa fara de griji. Asista fara voie la o crima, combinatia dintre paranoia insuflata de droguri si euforie facand deliciul privitorului. Porneste intr-o cursa contra cronometru pentru a-si salva pielea, o cursa in care ii va angrena pe rand, pe toti cunoscutii sai, incepand cu prietenul Saul si incheind cu familia iubitei sale.

Saul este dealerul lui Dale, un junkie de 2 bani care isi duce zilele incercand sa adune banii necesari cazarii bunicii sale intr-un azil cu pretentii. Naivitatea sa ii va duce pe cei doi pe marginea prapastiei.

Red este dealerul lui Saul si omul de legatura cu capul mafiei. Personaj important care sare rapid dintr-o barca in alta sfarsind prin a ului cu vitalitatea sa chiar si atunci cand are cateva gauri in corp. Se dovedeste a fi imposibil de ucis.

Distributia:

Seth Rogen – Dale Denton
James Franco – Saul Silver
Danny McBride – Red
Kevin Corrigan – Budlofsky
Craig Robinson – Matheson
Gary Cole – Ted Jones

[rating:69/100]

Trailer:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *