Original Sin (2001)

original_sinGenul: Romantic, Thriller
Regia: Michael Cristofer
Scenariul: Cornell Woolrich (romanul), Michael Cristofer (scenariul)
Data lansarii: 3 august 2001 (Romania)
Titlu alternativ: Pacat Originar

Sunt 3 cuvinte in care as rezuma acest film: doua tzatze si curu lu banderas. Probabil si recuzita care a adus faima, banii si publicul pentru un film care primeste de la mine o nota peste 3 doar pentru a-l scuti pe Antonio de jignirea unui film pe care trebuia sa-l refuze. Pe Jolica o inteleg, joaca alaturi de un actor consacrat, pe langa care isi poate flutura buzele si scoate bani frumosi. S-a si asigurat de acest lucru, fluturand, bonus, si o pereche de tzatze, putin impresionante, chiar daca le-a crescut cota dupa ce Antonio si Brad Pitt si-au rezemat tamplele intre ele.

Aviz amatorilor, acest film intra in categoria cu trei de X. Pentru ca fara pic de rusine si-a facut poftele cu naivitatea mea care imi inchipuiam ca astia doi au de gand sa joace intr-un film ca lumea. Pe scurt, daca-ti iei nevasta curva care iti mai ia si banii si vrea sa te ucida, iubeste-o la disperare si fa tot posibilul sa o aduci inapoi. Nu pentru bani, pentru ca in definitiv, femeile hollywoodiene vor ajunge si ele la o varsta in care vor plange dupa statornicie si au nevoie de acest film ca sa le legitimeze (fu)traiul. Altfel, nu mai inteleg nimic.

Ca sa revenim la scopul acestui articol, Pacatul Originar este un film in care o curva, Jolica, il atrage in cursa pe un bogatan sud-american, ii ofera cateva clipe de pasiune si carne dupa care se cara la proxenetul ei cu toti banii sotului. Proaspat tzepuitul, Banderas, porneste la drum in cautarea iubitei pe care initial vrea sa o ucida dar evident, perechea de tzazte are efect mai puternic si o vrea inapoi, vie si sprintena. Habar n-are el ca muierea e curva cu acte in regula si ca singura dragoste pe care o cunoaste este banul. Si de aici tragismul si drama tipic hollywoodiana, o drama pe care numai LA-ul o putea trai din lipsa de subiecte adevarate. Din pacate pentru Antonio, Chop-Chop-Lips nu-i prea lasa loc sa-si faca rolul, sa fie actorul cu care ne-am obisnuit si, chiar daca per total face un film bun, nu am ramas si nici n-aveam cum sa raman cu aceasta amintire. E subiect de OTV si l-am uitat imediat.

Ma intreb daca Dan Diaconescu s-a uitat la acest film cand si-a gandit genialul ZeroTV.

Distributia:

Antonio Banderas … Luis Antonio Vargas
Angelina Jolie … Julia Russell / Bonny Castle
Thomas Jane … Billy / Walter Downs / Mephisto
Jack Thompson … Alan Jordan
Gregory Itzin … Colonel Worth
Allison Mackie … Augusta Jordan

[rating:38/100]

Trailer:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *