No Country for Old Men (2007)


Genul: Drama, Crima, Thriller, Western
Regia: Ethan Coen, Joel Coen
Scenariul: Ethan Coen, Joel Coen
Data lansarii: 26 februarie 2008 (Romania)
Titlu alternativ: Nu exista tara pentru batrani

Texas, zilele noastre. Nimic nu s-a schimbat de la epoca westernurilor cu exceptia mijloacelor de locomotie si profilul raufacatorilor, care au trecut de la dolari, aur si vite la trafic de droguri. Traficanti care atat de mult se iubesc intre ei incat, de cele mai multe ori, vanzarile/cumpararile pe care le intermediaza sfarsesc in adevarate bai de sange. La o astfel de scena este martor nevinovat Llewelyn Moss, un vanator localnic. Llewelyn trece repede insa peste soc, dupa ce pune mana pe o geanta plina cu bani, ramasa in urma duelului. Reuseste cu greu sa scape dintr-o noua ambuscada, lasandu-si in urma masina. Seriful, descopera a doua zi crimele, descopera si masina vanatorului si incep cautarile. Pe de alta parte, un criminal notoriu si fara scrupule se afla si el in cautarea lui Llewelyn, de la care are nevoie de geanta cu bani.
Prins la mijloc, Llewelyn incearca sa scape cu fuga dar, pe masura ce filmul se deruleaza, vom constata neputinciosi cum acesta face de fiecare data cele mai proaste alegeri.

Un film care merita vazut chiar daca l-ati ratat la momentul aparitiei sale, un film plin de actiune si calm in acelasi timp, unul dintre cele mai bune filme ale anilor 2000 si cu siguranta cel mai bun al anului 2007.

 

 

Distributia:

Tommy Lee Jones … Ed Tom Bell
Javier Bardem … Anton Chigurh
Josh Brolin … Llewelyn Moss
Woody Harrelson … Carson Wells
Kelly Macdonald … Carla Jean Moss
Garret Dillahunt … Wendell

 

[rating:90/100]

 

 

Trailer:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *