American Ultra (2015)

Mike (Jesse Eisenberg) pare la prima vedere un simplu cetăţean care pe lângă faptul că fumează iarbă la fel de des precum ar trebui să bea şi apă, nu are nimic de oferit. Are un job banal, o iubită oarecare (Stewart) şi locuieşte într-un orăşel prin care şi turiştii ar traversa doar în drum spre altceva.

De la început însă, ni se oferă un indiciu important: Mike nu îşi aminteşte nimic din trecutul său. Şi nu e de la iarbă… Personajul nostru e un agent CIA adormit, un experiment mental eşuat pe care o parte din Biroul de Informaţii îl vor îngropat de-a binelea, cu tot cu subiecţii săi, printre care se numără şi Mike.

Povestea e simplă, clişeele abundă, Kristen Stewart a rămas aceeaşi actriţă insipidă şi fără nici cea mai mică urmă de talent. Jesse îşi face bine meseria şi reuşeşte să salveze acest film. Din păcate însă, fiecare film în care joacă Stewart are nevoie să fie salvat.

American Ultra nu duce lipsă de acţiune. Replicile sunt şi ele OK, scenariul peste medie. Nu mi l-aş fi imaginat niciodată pe Eisenberg drept un erou de acţiune dar am fost plăcut surprins de prestaţia sa. Chiar dacă până la urmă, tot de o comedie avem parte…

În fine, să nu vă imaginaţi că American Ultra este un film de colecţie. Departe de mine acest gând. E însă un film care vă ţine cu sufletul la gură de la început până la sfârşit, o comedie pe care o recomand tuturor celor care apreciază în primul rând filmele de acţiune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *