3:10 to Yuma (2007)

Drumul dreptății

Drumul dreptății

2007Duration unknown

Imi amintesc cu placere de westernurile care mi-au marcat si incantat copilaria, de shootingurile nesfarsite din desertul din vestul salbatic, la figurile carismatice ale pistolarilor si jegul de pe fata banditilor…

Ei bine, cu o distributie pe masura, 3.10 to Yuma nu ma putea dezamagi. Ch. Bale face orice rol cu naturalete desavarsita, este intotdeauna convingator, isi merita banii. Povestea nu e nici ea chiar proasta, desi nu iese nici ea din cliseele cinematografiei de gen, care-si cauta cu disperare eroii intr-o perioada destul de neagra din istoria SUA, nici ea prea indelungata. Cum figurile medievale lipsesc cu desavarsire fiind sacrificate in folosul omului alb, singura optiune raman pistolarii betivani si fermierii vestului salbatic.

De dezamagit, nu are cum dezamagi, asteptarile de la un Western nefiind prea mari: Un ferimier haituit de creditori, veteran de razboi cu familie si greutati duium, se propune in slujba legii pentru 200 de dolari. Sarcina este ralativ simpla: escortarea unui bandit pana la trenul care sa-l duca la inchisoarea de la Yuma. Complicatiile apar pentru ca banditul are o gasca serioasa si loiala, 7 pistolari redutabili si fara scrupule care ar face orice pentru a-si vedea liderul liber si prosper, printre ei.

Fermierul, cu pretul vietii isi va indeplini sarcina, castigand pe parcurs si admiratia si prietenia nelegiuitului care se va urca singur in ultimul tren dupa ce in prealabil isi va masacra gasca. Hm… cate clisee ati observat deja aici si cate elemente de povesti cu zane?

Nu disperati insa, westernurile nu sunt facute sa aduca realismul ci naratiunea si cand aceasta lipseste,
aventura. Iar aventura avem din plin, drama la fel, actingul este bun spre foaret bun in concluzie, vizionare placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *