10 Things I Hate About You (1999)

10 Things I Hate About You este o comedie savuroasa adaptata si modernizata dupa o piesa clasica a lui W. Shakespeare, “The Taming of the Shrew”. Eroul principal al povestii este Cameron, elev nou al liceului Padua High. Aici o intalneste pe Bianca Stratford, o tanara populara la care viseaza desi nu are nicio sansa, dar cu care reuseste sa se imprieteneasca. Astfel afla ca fata nu are voie sa iasa cu baieti decat daca o face si sora sa mai mare, o rockerita feminista si inteligenta dar cu o atitudine care respinge barbatii si fara niciun interes in a-i atrage. Pentru a iesi cu Bianca, Cameron intra intr-un joc halucinant, nascocind un plan minutios in urma caruia sa-i gaseasca sorei rebele Katarina un barbat si lui, fata visurilor. Evident ca socotelile de acasa nu vor merge si in targ si, Cameron va avea mult de furca nu numai cu cele doua fete inainte de a-si atinge scopul.

Dincolo de faptul ca avem de-a face cu una dintre cele mai bune comedii cu adolescenti care au fost puse in scena pana acum, 10 Things I Hate About You (1999) este un film cu totul si cu totul special, fiind si pelicula in care isi fac cu adevarat simtita prezenta pentru prima data doi actori care ulterior se vor dovedi a fi exponentiali pentru o intreaga generatie: e vorba despre regretatul Heath Ledger si de Joseph Gordon Levitt. Sigur, Julia Styles face si ea un rol bun, cariera ei insa nu a avut aceeasi evolutie spectaculoasa precum cea a lui Ledger. In ceea ce il priveste pe Levitt, pornind de la acest film, ne-am obisnuit ca orice alt scenariu pe care il alege, sa fie unul bun.

De mentionat: Cativa ani mai tarziu, in 2009, povestea este reluata in cadrul unui serial TV in care Larry Miller joaca acelasi rol, cel al tatalui grijuliu care incearca sa isi conduca cele doua fete pe drumul cel bun. Serialul a avut parte de 20 de episoade in primul sezon dupa care si-a dat obstescul sfarsit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *