Lost (Naufragiatii) Prezentare generala

lostcover

TITLU: LOST
Sezoane: 1,2,3,4,5
Producatori: J.J. Abrams, Jeffrey Lieber, Damon Lindelof
Genul: Aventura, Drama, Mister, Thriller

 

Descriere

 

Lost este un serial realizat si distribuit de televiziunea americana ABC care urmareste vietile supravietuitorilor unui accident aviatic de proportii care ajung pe o insula tropicala intr-o locatie necunoscuta din Pacificul de Sud. Cu mare succes la public dar si la criticii de specialitate, serialul a obtinut medii de peste 15 milioane de spectatori pe episod doar la canalul ABC, el fiind difuzat si in restul lumii, inclusiv Romania si Moldova. Mai mult, Lost va castiga in 2005 si un premiu Emmy pentru cel mai bun serial dramatic al anului.

 

Totul incepe cu accidentul aviatic, putinii supravietuitorii ai zborului 815 naufragiind pe o insula la prima vedere banala din Sudul Pacificului, o insula care in scurt timp se va dovedi plina de surprize si neprevazut. Locuita de bastinasi numiti simplu Others (ceilalti) deloc prietenosi cu nou venitii, insula a fost in trecut o baza ultra-secreta pentru organizatia Dharma, locatia fiind aleasa datorita mediului propice pentru studiile stiintifice.
Ceilalti sunt condusi de Ben, un personaj misterios, cerebral dar lipsit de scrupule si Richard, un adevarat fenomen al naturii, la fel de tanar in toate perioadele temporale in care se desfasoara serialul.

 

Conceptul
Initial, seful ABC, Lloyd Braun isi dorea un proiect bazat pe ideile de succes ale serialelor Survivor si Naufragiatul, proiect pentru care a comandat un episod pilot in 2004. Nemultumit de rezultat, el l-a cooptat in echipa pe J.J. Abrams, producatorul care va crea un episod pilot acceptat de sefia televiziuni si va oferi lumii una dintre cele mai spectaculoase povesti atat in ceea ce priveste complexitatea scenariului cat si a personajelor. Nu a fost usor, primul episod de 90 de minute costand aproape 14 milioane de dolari in conditiile in care un asemenea proiect nu putea costa mai mult de 4 milioane la vremea respectiva. Desi serialul va urca imediat in topurile preferintelor spectatorilor, in acelasi an in care si-a facut debutul, Lloyd Braun va fi concediat de catre patronatul ABC pe motiv ca permisese dezvoltarea unui show atat de costisitor.

 

personaje

 

Personaje
Primul personaj care se evidentiaza este Jake, un doctor american care calatorea alaturi de sicriul tatalui sau pe care-l ducea acasa pentru ingropaciune. Isi asuma imediat rolul de sef de post in ciuda opozitiei lui Sawyer, un alt personaj alfa naufragiat alaturi de el. Alaturi de ei, doua personaje feminine care vor face schimb intre ei pe rand, Kate si Juliet, ultima dintre ele componenta de baza a societatii celorlalti.
O prezentare pe larg a acestor personaje veti gasi in urmatorul articol dedicat serialului Lost AICI iar partea 2 AICI

 

Distributia:

Naveen Andrews … Sayid Jarrah
Matthew Fox … Jack Shephard
Jorge Garcia … Hugo ‘Hurley’ Reyes
Josh Holloway … James ‘Sawyer’ Ford
Daniel Dae Kim … Jin Kwon
Evangeline Lilly … Kate Austen
Terry O’Quinn … John Locke
Yunjin Kim … Sun Kwon
Emilie de Ravin … Claire Littleton
Dominic Monaghan … Charlie Pace
Michael Emerson … Ben Linus
Harold Perrineau … Michael Dawson
Henry Ian Cusick … Desmond Hume
Elizabeth Mitchell … Juliet Burke

 

Site Oficial LINK
FanSite RO LINK
FanSite RO LiNK2
Descriere LINK

 

Galerie de imagini cu personajele de pe saitul oficial:

1 Response

  1. aprilie 10, 2009

    […] Pentru ca tinem la integritatea mentala a cititorilor nostri, am hotarat sa impartim in 3 prezentarea generala a serialului LOST, ultimele doua articole fiind dedicate exclusiv personajelor principale care apar pe parcursul celor 5 sezoane filmate pana acum. Prezentarea generala a serialului o gasiti AICI […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *