Jason Momoa

Nume complet: Joseph Jason Namakaeha Momoa
Nacut la: 1 august 1979, Honolulu, Hawaii, SUA
Inaltime: 1,93 m
Îl cunoașteți din: Stargate Atlantis (2004), Conan the Barbarian (2011)

Biografie:
Pe numele său complet Joseph Jason Namakaeha Momoa, actorul s-a născut în Honolulu, Hawaii, la data de 1 august 1979. Jason va crește însă la mare depărtare de locurile natale împreună cu mama sa în Iowa. La scurt timp duă ce termină liceul, se mută înapoi în Hawaii unde va primi un rol principal în serialul de succes Baywatch (1989). Odată cu încheierea filmărilor la serial, Jason renunță pentru o vreme la actorie pornind într-o călătorie de câțiva ani în jurul Pământului. Abia în anul 2001 se va muta la Los Angeles, cu gândul de a reveni pe ecrane.

În 2004, după un rol în serialul fără de succes North Shore (2004), Jason primește un rol principal în serialul Stargate Atlantis (2004) prilej cu care se va face remarcat în pielea lui Ronon Dex, un extraterestru carismatic. Probabil cel mai de succes rol pe care l-a jucat înainte de a-și face simțită prezența și pe Marile Ecrane în pielea legendarului Conan, Barbarul.

Jason are propria sa companie de producție, “Pride of Gypsies”, cu ajutorul căreia încearcă să își depășească condiția de simplu actor, încercându-și norocul și ca producător. Până acum însă tot ce a reușit să producă sunt câteva scurt metraje, în prezent lucrând la filmul său de debut în regie.

În prezent trăiește împreună cu actrița Lisa Bonet cu care are și doi copii: Lola și Nakoa-Wolf.

Galerie de imagini cu Jason Momoa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *