Crusoe 2008

Gen: Aventura, Drama
Producator: Stephen Gallagher
Sezoane: 1

Desi are la baza romanul lui Daniel Defoe scris in 1719, miniseria Crusoe creata in 2008 de NBC adauga elemente noi, lungind povestea pe durata a 13 episoade in care apar personaje originale dar si probleme specifice timpurilor noastre precum cele legate de originile rasiale cu care se va confrunta Vineri in relatiile sale cu omul alb.

 

Personaje:

 

kr_bts_054Robinson Crusoe
El este naufragiatul, care de 6 ani traieste pe o insula pustie, vizitata din cand in cand de canibali de la gura carora il va salva pe Vineri care ii devine prieten de nadejde. Mintea ii sta insa la sotia si copiii sai ramasi in Anglia, pe care spera sa-i reintalneasca.
Aflam multe despre viata sa de dinainte de exilul in america de sud prin flashbackuri. Protectorul sau si al familiei pare un om putred de bogat pe nume Blackthorn, cel care se angajeaza sa aiba grija de familie cat timp Crusoe isi incearca norocul, de voie de nevoie, ca si cultivator in America de Sud.

kr_bts_047Friday (Vineri)
Devine cel mai bun prieten al lui Crusoe dupa ce englezul il salveaza din oala unor canibali. Desi cultivat, priceput si bun luptator, el simte rusine fata de tatal sau, ratand examenul de razboinic la care acesta il supuse cand era mic. Nici nu incape indoiala, atata vreme cat ultima proba a testului era una de inot… cot la cot cu crocodilii. Problemele lui mari apar odata cu oamenii albi, care nu-si pot inchipui un barbat de culoare altfel decat sclav al lui Crusoe si nu prieten de nadejde. Europenii nu vor reusi sa treaca cu vederea culoarea pielii sale, catalogandu-l din start ca salbatic desi, vorbeste fluent vreo 6 limbi straine printre care si pe cele ale celor cu care intra in contact, am putea spune, chiar mai bine decat ei daca ne gandim ca vorbim totusi despre niste marinari nespalati si cu mintile inecate in rom.

Santos Santana
Capitanul garzii spaniole, initial inamicul lui Crusoe si Vineri. Santana este dezgustat la propriu de atasamentul lui Robinson fata de amicul sau negru, se aliza cu prizonierii sai pentru a-l fura pe englez dar in cele din urma isi va rascumpara greselile salvandu-i viata lui Vineri si facand tot posibilul sa-l ajute pe Crusoe sa se reintoarca in Anglia.

episode_112_thmJeremiah Blackthorn
Un prieten bun (cel putin asa suntem lasati sa credem) al familiei Crusoe. Ii imprumuta bani lui Robinson pentru a-si incepe afacerile necerand nimic in schimb in afara de onoarea de a-i fi nas copiilor lui. Pe masura ce episoadele se scurg, incet, incet ne dam seama ca Jeremiah nu este chiar ingerul pazitor pe care il credeam la inceput, ca intentiile sale sunt cat se poate de rau intentionate si ca de fapt toata averea lui ar apartine de drept lui Crusoe.
Din pacate pentru el, Robinson va afla mult prea tarziu de intentiile binefacatorului sau ajungand la un pas de a fi linsat de cei in care avea cea mai mare incredere. Cat priveste pe sotia sa, va cam inchipuiti ce pofte poate avea un batran neinsurat care o cam freaca degeaba de vreo 30 de ani.

Olivia
Deghizata in barbat, Olivia este ajutorul medicului de pe un vas comercial englez. Dupa grave probleme, marinarii se refugiaza pe insula lui Crusoe unde il va intalni pe acesta. Robinson ii va afla adevarata identitate, femeia ajutandu-l cu treburile medicale de cate ori acesta are nevoie. Intre ei se va lega o relatie de prietenie care insa nu va evolua, Crusoe fiindu-i credincios pana la capat sotiei aflate in celalalt capat al lumii. Olivia, chiar daca pare afectata de refuzul barbatului, va face tot posibilul sa-i ajute familia odata intoarsa in regat ba mai mult, va fi pionul principal in demascarea lui Jeremiah si a intentiilor sale.

kr_bts_049Susannah Crusoe
Prietena din copilarie cu Robinson, Susannah va deveni prima dragoste si mai apoi sotia acestuia. Pe tot parcursul serialului vom afla despre relatia celor doi, prin flashbackurile lui Robinson care sufera sincer pentru fiecare clipa in care este departe de ea. Pe de alta parte, desi relatia celor doi pare una perfecta, Susannah va avea de luptat cu prejudecatile familiei ei, care se vor opune in bloc casatoriei, dezmostenind-o. Nu va scapa asa de usor, fratele sau, vadit rusinat de casatoria sorei sale va continua sa o sicaneze si sa-i puna bete in roate lui Robinson in incercarea de a-l scoate complet din viata ei. In final, el se va alia cu Blackthorne si vor calatori impreuna catre insula lui Crusoe, punand la cale asasinarea acestuia.

 

Distributia

Philip Winchester … Robinson Crusoe
Tongai Arnold Chirisa … Friday (Vineri)
Anna Walton … Susannah Crusoe
Sam Neill … Jeremiah Blackthorn
Mia Maestro … Olivia
Joaquim de Almeida … Santana
Sean Bean … James Crusoe

 

Galerie imagini:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *