Contagion (2011)

Genul: Drama, Scifi, Thriller
Regia: Steven Soderbergh
Scenariul: Scott Z. Burns
Data lansarii: 30 septembrie 2011 (ROM)
Titlu alternativ: (Contagion: Pericol nevăzut)

Povestea unei echipe internaționale formată din doctori contractați de cei de la CDC pentru a contracara un nou virus mortal extrem de contagios care pune în pericol siguranța națională și umanitatea însăși.

Și da, avem din nou parte de un scenariu apoacliptic axat pe aceeași tema reluată la nesfârșit an de an de către cei de la Hollywood: virusul mortal, extrem de contagios, care amenință să eradicheze umanitatea.

La scurtă vreme după reîntoarcerea dintr-o călătorie de afaceri în Hong Kong, Beth Emhoff moare doborâtă de ceea ce pare a fi o gripă. Fiul său moare la câteva zile distanță, soțul se dovedește însă a fi oarecum imun. Și așa începe răspândirea unei infecții ucigătoare…

Trec câteva zile bune până ce doctorii și administratorii de la CDC (Centrul pentru controlul bolilor) să-și dea seama cât de periculoasă este această infecție. Un virus cu care vor avea mult de furcă, mai întâi pentru a identifica tipul acestuia și mai apoi de a găsi soluțiile de combatere a lui. Un proces care însă poate dura mai multe luni, timp în care, pe măsură ce virusul se răspândește în întreaga lume și milioane de oameni îi cad pradă, ordinea socială începe să se destrame și cetățenii să intre în panică.

Distributia:

Gwyneth Paltrow … Beth Emhoff
Tien You Chui … Li Fai
Matt Damon … Mitch Emhoff
Monique Gabriela Curnen … Lorraine Vasquez
Griffin Kane … Clark Morrow
Laurence Fishburne … Dr. Ellis Cheever
John Hawkes … Roger
Jude Law … Alan Krumwiede

Trailer:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *