Closer (2004)


Genul: Drama, Romantic
Regia: Mike Nichols
Scenariul: Patrick Marber
Data lansarii: 3 decembrie 2004 (SUA)
Titlu alternativ: Ispita

Closer e o poveste dramatica de, impropriu spus, dragoste, insa toata drama nu e provocata de dragoste, ci de sex. Pe scurt doi barbati si doua femei formeaza cupluri si apoi joaca „pasarica muta-ti cuibul” intre ei, fiindca nu se pot hotari cine vrea pe cine si cui ii place ce fel de sex.

Alice e o tanara stripteauza venita la Londra din New York. Aici il cunoaste pe „scriitorul ratat” Dan, care scrie necrologuri in ziar. Indragostirea celor doi e un cliseu: se remarca unul pe celalalt mergand unul spre clelalalt pe strada in slow motion si pe ea o loveste o masina, insa nu e nimic grav. Cei doi incep o relatie, insa peste cateva luni Dan o cunoaste pe fotografa Anna, frumoasa, rece si intelectuala. Aceasta il respinge si Dan ii joaca un renghi facandu-i lipeala cu dermatologul Larry, vulgar, cinic si agresiv, care se indragosteste de ea. Anna si Larry se casatoresc, dar fotografa il inseala pe Larry timp de un an cu Dan, fiindca e mai tandru in pat, dupa care ii spune sotului. Acesta e furios si, in urma unui sir de insulte, implorari si razgandiri, se duce la Alice, care l-a parasit pe Dan, si (probabil) se culca cu ea. Ii spune lui Dan si acesta se hotaraste brusc ca nu o mai vrea pe Anna, pe care cica o iubea, ci merge s-o caute pe Alice. Ea il primeste inapoi si peste 5 minute (timp real, cel din film e cam indeterminat) decide ca nu-l mai vrea si ii da papucii. Anna se intoarce la Larry.

Personajul lui Jude Law e insipid si filmul nu e chiar o pierdere de vreme totala, fiindca il salveaza performanta picanta a lui Clive Owen.

Distributia:

Natalie Portman … Alice
Jude Law … Dan
Julia Roberts … Anna
Clive Owen … Larry

[rating:65/100]

Trailer:


1 Response

  1. aprilie 9, 2010

    […] This post was mentioned on Twitter by Caesar Gabriel. Caesar Gabriel said: Closer (2004) @http://tinyurl.com/y8ptbdx […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *