Carrie (1976)


Genul: Drama, Horror, Thriller
Regia: Brian De Palma
Scenariul: Lawrence D. Cohen, Stephen King (romanul)
Data lansarii: Noiembrie 1976 (SUA)
Titlu alternativ: Carrie

Un clasic al genului thriller dupa un roman de Stephen King, o poveste plina de drama si suspans a unei tinere adolescente, Carrie White, o fata urata de toti colegii ei de scoala, tinuta in frau de o mama fanatica religios susceptibila la orice contact cu strainii si obsedata de cuvintele Bibliei pe care le interpreteaza de cele mai multe ori anapoda, prinzandu-si fiica intr-o inchisoare fara de scapare.
Fanatsimul ei nu cunoaste limite, iar comunicarea cu fiica ei aproape inexistenta. Prin urmare, Carrie se confrunta cu primul ei ciclu menstrual in sala de dusuri a liceului, nu stie ce i se intampla, se sperie, iar colegele o vor tachina si mai mult ca urmare a acestei intamplari. Profesoara de sport le pedepseste pe colegele rauvoitoare, una dintre ele simtindu-se chiar rusinata de “faptele de arme” indreptate inspre inocenta Carrie si, pentru a-si ispasi vina, il roaga pe iubitul ei sa o duca pe Carrie la balul de absolvire.

O alta fata insa, care a primit interdictie la bal, nu simte compasiune si pune la cale un plan diabolic impreuna cu prietenul ei prin care sa o umileasca inca o data pe Carrie. Planul ii reuseste, umilinta e totala dar, finalul este neasteptat si toti colegii vor avea parte de un bal de neuitat.

 

 

Distributia:

Sissy Spacek … Carrie White
Amy Irving … Sue Snell
Betty Buckley … Miss Collins
John Travolta … Billy Nolan

 

[rating:90/100]

 

 

Trailer:Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *