Blindness (2008)

blindnessGenul: Drama, Mister, Romantic, Thriller
Regia: Fernando Meirelles
Scenariul: Don McKellar, José Saramago (romanul)
Data lansarii: 24 aprilie 2009 (Romania)
Titlu alternativ: (Alb orbitor)

O epidemie misterioasa ii lasa fara vedere pe toti locuitorii unui oras, singura persoana neafectata fiind sotia doctorului. In mod ciudat, cei afectati, vad doar o lumina alba de cluoarea laptelui, spre deosebire de orbirea clasica, care-l lasa pe cel bolnav intr-un intuneric total.
Temandu-se ca boala este contagioasa, Guvernul instaureaza carantina si incepe sa-i mute pe rezidentii orasului intr-un complex special amenajat, un fost spital de boli nervoase. Locatia se dovedeste a fi insa cea mai mare problema a celor trimisi aici, fiind lipsita de accesul la apa curenta, comunicatii cu exteriorul, medicamente si alte provizii de natura medicala.
In scurt timp, intreaga cladire a spitalului se va umple de mizerie, holurile de excremente iar viata detinutilor va deveni un calvar. Impartiti in cele trei aripi ale complexului, acestia isi vor desemna lideri care vor vorbi pentru fiecare dintre acestea. Apar si conflictele intre aripile spitalului, una dintre le condusa de un fost barman autoproclamat sef, luptele pentru hrana etc., un razboi care se va incheia cu un incendiu mistuitor. In final, doctorul si sotia sa vor reusi sa scape din spitalul in care au fost inchisi, pentru a gasi in schimb o lume la fel de oarba precum cea dinauntru.

Distributia:

Julianne Moore … sotia doctorului
Mark Ruffalo … doctorul
Alice Braga … femeia cu ochelari intunecati
Yusuke Iseya … primul orb
Yoshino Kimura … sotia primului orb
Don McKellar … hot

Trailer:


1 Response

  1. iunie 1, 2010

    […] Alb orbitor/ Blindness […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *