Kathy Bates

kathy_batesKathleen Doyle Bates s-a nascut si a crescut in Memphis, Tennessee, mezina familiei cu 3 fete a lui Langdon Doyle Bates, inginer mecanic si sotia sa Bertye Talbot. A descoperit actoria prin aparitii repetate in piese de teatru din liceu dupa care a studiat dramaturgia la Universitatea emtodista pe care a absolvit-o in 1969. Hotarata sa urmeze cariera in domeniu, ea se muta in 1970 la New York, unde isi va lua rand pe rand cateva joburi prost platite pentru a-si castiga existenta.

La mijlocul anilor 1970, Kathy se remarcase deja pe scena tatrului Newyorkez ca o tanara actrita talentata. Apare in “Casserole” si “A Quality of Mercy” (ambele in 1975). Isi face debutul pe Broadway in 1980 in “Goodbye Fidel. Dupa un fals debut in filmul Taking Off din 1971, se va remarca pe marele ecran in Straight Time (1978) alaturi de Dustin Hoffman. Nu va fi niciodata incadrata in standardele de frumusete hollywoodiene, remarcandu-se cu greu dar fiind pe deplin recompensata de Academia de film care ii va oferi mai tarziu un Oscar, premiu ce avea sa-i schimbe cariera in mod radica.

Data si locul nasterii:
– 28 iunie 1948, Memphis, Tennessee, USA
Numele intreg
– Kathleen Doyle Bates
Porecla:
– BOBO

Curiozitati:
– prietena apropiata cu alte vedete precum Adam Sandler, Jack Nicholson, Elizabeth Perkins, John Travolta, Meryl Streep, Kate Winslet si Oprah Winfrey.
– a donat 1 milion de doalri victimelor uraganului Katrina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *