James Caviezel

jim_caviezelNascut la 26 septembrie 1968 Jim a crescut in Mount Vernon, Washington. Viitorul actor nu se gandea deloc la Marele Ecran in tinerete. Visul sau era Baschetul pe care este insa silit sa-l abandoneze in urma unei accidentari la picior. Prima sa aparitie intr-un film se va produce in 1991 in My Own Private Idaho unde obtine un rol secundar ce personifica un personaj italian rol pentru care, ii va pacali pe producatori, sustinand ca este cu adevarat un proaspat imigrant italian.

Caviezel se va muta apoi in California obtinand rapid un rol in Diggstown (1992). In 1993, renunta la Julliard dupa ce primeste un rol alaturi de kevin kostner in Wyatt Earp (1994).
Adevarata recunoastere in actorie o va obtine in 2004 in filmul The Passion of the Christ, un adevarat succes de box office de pe urma caruia a adunat o serie de critici pozitive atat de la specialisti cat si de la spectatori.

Data si locul nasterii:
– 26 Septembrie 1968, Mount Vernon, Washington, USA
Numele complet:
– James Patrick Caviezel

Curiozitati:
– si-a intalnit sotia Kerri, in urma unei intalniri pe nevazute in 1993. Ea lucreaza ca profesoara de engleza la un liceu.
– si-a inceput cariera in modeling dar a muncit si ca ospatar inainte de a deveni un star
– este ambidextru
– desi initial era pasionat de Baschet, s-a orientat catre actorie dupa o accidentare la picior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *