Appaloosa (2008)

appaloosaGenul: Drama, Crima, Western
Regia: Ed Harris
Scenariul: Ed Harris, Robert Knott
Data lansarii: 3 octombrie 2008 (USA)
Titlu alternativ: (nope)

Bazat pe o nuvela scrisa de Robert B. Parker, Appaloosa este povestea a doi prieteni Virgil Cole si Everett Hitch, justitiari singuratici care ajung intr-un oras din New Mexico unde sunt angajati pentru a imparti dreptate. Appaloosa este de altfel numele orasului cu pricina, stapanit de o banda condusa de un anume Bragg care baga spaima in cetatenii linistiti si fara de stiinta armelor.
Bragg este si principalul suspect in uciderea serifului precedent, prinderea acestuia si judecarea sa fiind unul dintre principalele scopuri ale celor doi justitiari. Din pacate apare femeia, o vaduva atragatoare si plina de pofte care va complica situatia mai mult decat era cazul. Virgil se indragosteste de ea, vrea sa se aseze la casa lui insa femeia nu pare nicidecum o casnica clasica ba mai mult, dragostea pentru ea i se va intoarce impotriva pentru ca pe Bragg il duce capul indeajuns pentru a descoperi o oportunitate in aceasta.

Dupa valva din perioada de mijloc a secolului trecut, epoca genului western a cam apus, facand loc altor genuri mai gustate de public. Pentru nostalgici insa, Appaloosa poate fi portia de aer curat pe care o iau din ce in ce mai rar, un film care desi nu rupe gura targului plictiseste doar pe alocuri si are parte de o distributie cel mult modesta dar care il include pe Viggo Mortensen, un actor care merita urmarit in continuare si care s-a remarcat in ultimii ani, de la LOTR incoace.

Distributia:

Robert Jauregui … Marshall Jack Bell
Jeremy Irons … Randall Bragg
Timothy V. Murphy … Vince
Luce Rains … Dean
James Tarwater … Chalk
Boyd Kestner … Bronc
Gabriel Marantz … Joe Whittfield
Ed Harris … Virgil Cole
Viggo Mortensen … Everett Hitch

[rating:68/100]

Trailer:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *