2012 (2009)

2012-movieGenul: Actiune, Drama, Scifi, Thriller
Regia: Roland Emmerich
Scenariul: Roland Emmerich, Harald Kloser
Data lansarii: 13 Noiembrie 2009
Titlu alternativ: (nu are)

Cum ar catadicsi guvernele tarilor sa pregateasca 6 miliarde de oameni pentru sfarsitul lumii?
Raspuns: Nicicum

Din cate putem vedea din teaserul de mai jos, 2012 pare a fi un film cutremurator despre sfarsitul omului pe Pamant. Partea buna? In sfarsit un film in care americanii si-o iau definitiv. Partea rea? Odata cu ei si-o ia si restul lumii.

2012 este un film regizat de catre Roland Emmerich (10.000 B.C., The Day After Tomorrow, Independence Day) si are parte de o distributie pe masura, mai rar intalnita la filmele care au tangenta cu genul scifi. Inainte sa cred insa ca John Cusack sau Woody Harrelson s-au perimat, tin cu tot dinadinsul sa sper ca 2012 va fi un film care sa-si merite toti banii.

Ideea centrala se invarte in jurul sfarsitului lumii si nu este originala daca ne gandim ca anul 2012 este indelung discutat de “specialistii” in predictii sumbre, mai ales ca este anul cu care se incheie si calendarul Maya. Pe data de 21 decembrie a anului amintit mai sus va avea pare-se loc un cataclism global care va pune capat vietii asa cum o stiam pana acum, supravietuitorii, in caz ca vor mai fi, avand de luptat pentru fiecare clipa de viata. Figura centrala a filmului va fi un cercetator (se putea altfel?) care se va lupta sa salveze omenirea de la iminentul dezastru. Pentru ca filmul sa fie cat de cat bun, sa speram ca nu o va face in ultima secunda.

Distributia:

John Cusack … Jackson Curtis
Thandie Newton … Laura Wilson
Amanda Peet … Kate
Woody Harrelson
Morgan Lily … Lilly
Danny Glover … President Wilson
Chiwetel Ejiofor … Adrian Helmsley
Oliver Platt … Carl Anheuser

Trailer:


 

UPDATE

Trailer 2:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *